MAT & DRYCK31 Jan 2020

BAKAT MED HJÄRTAT

Arket Café lanserar Heartbeet Cake, ett samarbete mellan den söta smakupplevelsen och välgörande ändamål.

Under februari månad lanserar Arket Café Heartbeet Cake i samarbete med Rädda Barnen. Alla intäkter från försäljningen går oavkortat till Rädda Barnen.

– Detta är vår tolkning av Alla Hjärtans Dag. Vi vill bredda innebörden av dagen genom att inspirera till generositet och omtanke med hjälp av sötma, värme, färg och energi som dessutom tillfredsställer alla smaker, säger Martin Berg, Head Chef vid Arket Café.

Martin Berg, Head Chef vid Arket Café.

Rädda Barnen grundades år 1919, med målet att förbättra barns rättigheter genom sjukvård, mat, trygghet och utbildning där och när det behövs som mest.

– Vi arbetar i 120 länder med att förbättra förutsättningarna för barn i utsatta områden, i krig och underutvecklade länder. Vi räddar barns liv, kämpar för deras rättigheter och hjälper barn nå sin fulla potential, säger Helena Thybell, Generalsekreterare vid Rädda Barnen Sverige.

Heartbeet Cake

Huvudingredienserna i den hjärtformade kakan är rödbetor och kardemumma, strösslad med socker och sumak. Heartbeet säljs i ARKET Café för 29 kr. Mellan 1-29 februari går alla intäkter från försäljningen till Rädda Barnen.

Du hittar Arket på Drottninggatan 53.

VÅRA UTGÅVOR