HÄLSA & SKÖNHET22 Jan 2019

NYTT ÅR NYTT HÅR?

I början av året behöver håret en vitamininjektion för att få tillbaka lyster och följsamhet. Vi har samlat goda idéer och talat med internationelle hårstylisten David Glover som delar med sig av sina bästa hårtips.

Av Paulina Bylén Foto Cameron Kirby/Unsplash & Anna Schori

Hallå!

David, ge oss dina bästa tips för att få ordning på håret som blivit torrt och matt i det mörka vinterklimatet.

1. Undvik att tvätta ditt hår för ofta. Två till tre gånger i veckan är ett bra riktmärke.

2. Eftersom torrt hår blir ett stort problem vintertid, öka återfuktningen rejält. Det finns flera möjligheter, låt till exempel balsamet sitta i längre än vanligt. Skölj endast mycket lätt när du är klar. Genom att lämna kvar lite av balsamet i ditt hår upprätthåller du en god fuktighetsnivå hela dagen utan att håret känns tungt och klibbigt. Det sista rådet kan vara lite knepigt beroende på produkt. Det är därför vi har tagit fram Martinsson & King-produkterna som ska klara detta.

3. Sista rådet är kopplat till en av våra produkter som är framtagen just för att få bukt med livlöst hår. Applicera fyra till sex extra pumpar (beroende på hårets längd) av vår Smoothing eller Hydrating Infusion i ditt nytvättade, handdukstorkade hår innan du fönar eller stylar håret lätt. Var försiktig så att du inte fönar håret för mycket eftersom det snabbt kan orsaka en statisk reaktion. Tips är att ha Hydrating Infusion i väskan och applicera några pumpar i ditt torra hår under dagen när du känner att det behöver extra fukt, speciellt efter träning. Försök att endast bära kläder med naturliga fibrer och sov på en icke-syntetisk kudde med örngott
av bomull.

Varför startade du och Anders Sjöstedt Martinsson King?

– Vi var medvetna om att de flesta människor, framför allt kvinnor, upplever sin hårvård som oberäknelig – man vet helt enkelt inte när man har en “bad hair day”. Vi kom fram till att felet ligger i hur produkterna skapas, de ”vill för mycket”, med alltför många funktioner eller ingredienser på en gång, som en hagelbössa. Där kom idén om modulär hårvård. Miljövänliga produkter som gör en sak riktigt bra, och som du kan kombinera och blanda precis som du vill för att skapa den effekt du vill ha, just i dag.

Artikeln publicerades först i Älskade Östermalm nr 01 2019.

VÅRA UTGÅVOR