RUNT HÖRNET25 Apr 2019

FINBESÖK

På lördag den 27 april blir boutiquehotellet The Sparrow ännu mer franskt när den begåvade franska kocken Paul Marcon, son till en av Frankrikes mest uppskattade kockar - Régis Marcon, besöker Stockholm för ett unikt gästspel hos The Sparrow Winebar & Bistro.

På Birger Jarlsgatan 24 ligger det färgstarka hotellet The Sparrow. Öppningen av det nya boutiquehotellet skedde i februari och har snabbt kommit att bli en populär mötesplats.

Till hotellet hör också The Sparrow Winebar & Bistro. Kända från Rutabaga, Matbaren och Green Rabbit har Mathias Dahlgren och Staffan Naess utvecklat bistron som erbjuder en fransk bistromeny i härlig samklang med Dahlgrens naturliga kök.

Nu på lördag gör den prisbelönte kocken Paul Marcon ett unikt gästspel i dialog med köksmästare Simon Tennemo. Tillsammans har de tagit fram en typisk genuin och okonstlad bistromeny med tillhörande dryck, sammansatt av sommelier Andre Seerup. 

 – Vi är oerhört stolta över att få ha Marcon hos oss under en hel kväll. Både jag och Mathias Dahlgren uppskattar fransk matkultur och det är kul att Paul, som representerar nästa generations franska kockar, besöker The Sparrows bistro, säger Staffan Naess.

Marcon har den franska matlagningstraditionen i blodet. Han föddes in i en familj med generationer av köksmästare och är i dag, redan vid 23 års ålder souschef på restaurang Prairal i Lyon, prisad med en Michelin-stjärna. Hans far är en av Frankrikes mest berömda kockar Régis Marcon, vars restaurang Le Clos des Cimes har prisats med tre stjärnor i Guide Michelin. 

 Eftersom jag kommer från en familj med en massa kockar där vi alla har ett väldigt starkt band till den traditonella franska matlagninskonsten känns det extra kul att få besöka Mathias och Staffans franska bistro, säger Paul Marcon. 

Gästspelet äger rum under tre exklusiva sittningar den 27 april och en fyrarättersmeny kostar 695 kronor och ett dryckespaket kostar 495 kronor.

Vill du boka ett bord? Besök www.thesparrowhotel.se.

VÅRA UTGÅVOR