RUNT HÖRNET05 Jul 2019

FULLBOKAT BLOMSTERHOTELL

Blomsterhotellet på Fältöversten ställdes inför stort tryck när de öppnade upp för onlinebokning. Nu öppnar ett annex som komplement till Hôtel Flora.

Foto: Lucie Goncalvès & Helena Plate/Unsplash

Blomsterhotellet på Fältöversten ställdes inför stort tryck när de öppnade upp för onlinebokning. Nu öppnar ett annex som komplement till Hôtel Flora.

Förra sommaren öppnade det kostnadsfria blomsterhotellet Hôtel Flora, beläget mitt i gallerian Fältöversten på Karlaplan. Här kan krukväxter lämnas in för att bli omhändertagna och ompysslade när deras ägare är bortresta under sommarsemestern.

När det var dags att välkomna säsongens första gäster var det många som ville ta del av ett grönskande rum. Det resulterade i att Sveriges första och enda resort för krukväxter fick utöka sin verksamhet och öppna Hôtel Flora Annexet i Fältöversten.

– Vi förstod att Hôtel Flora behövde utrymme att växa och valde därför att öppna Hôtel Flora Annexet. Därigenom kunde vi öka kapaciteten från ca 100 till 200 rum. Vi är väldigt glada över att så många verkar uppskatta det lekfulla initiativet och ser fram emot att välkomna rekordmånga semesterfirande plantor i sommar, säger Martina Kirs Lindblom, marknadsansvarig på Fältöversten.

Trots att rumskapaciteten har dubblerats har Hôtel Flora redan fått sätta lapp på luckan. Båda hotellen är nu fullbokade. Dock finns möjligheten att sätta upp sig på väntelista på fältöversten.se/hotelflora.

Om du har vägarna förbi så är det väldigt trevligt att ta den titt på de knoppande pelargonerna, gungande amplarna och törstiga hortensiorna som flyttat in. Här ingår all inclusive med moderna bevattningssystem, gödselbuffé och helt fri vattenbar under hela vistelsen.

VÅRA UTGÅVOR