RUNT HÖRNET29 Jan 2020

KULTURTIMMEN

Chefredaktör Paulina Bylén tipsar om några guldkorn att starta det nya året med.

Så sattes Stockholm på kartan

Missa inte den nya fotoboken NO LIMIT – Stockholm Clubland 1992–1995, av Stefan Holm Mardo. Boken innehåller över 200 unika foton på en hel klubbgeneration som satte Stockholm och Sverige på världskartan. Materialet väver samman den kollektiva historien om Stockholms glömda 1990-tal, berättad av de som var där.

Vi möter bland andra Leila K, Johan Renck, Lars Wallin och Camilla Henemark. I dag medieprofiler, modedesigners och regissörer – då var de alla klubbkids som trängdes på Stockholms mest tongivande klubbar som Vegas, 2001, Dennis Hopper Room, Monday Bar och de massiva Deep-festerna.

Foto: Paulina Torbjörnsen

Cleo Kinnaman skapar unikt konstverk till Handbolls-EM

Nu pågår herrarnas handbolls-EM för fullt. Till mästerskapet har världskända konstnären Cleo Kinnaman skapat ett unikt verk som tilldelas turneringens mest värdefulla spelare.

Handbolls-EM för herrar äger rum fram till den 26 januari. Det  är ett delat mästerskap mellan Sverige, Norge och Österrike, där finalspelet avgörs i Tele2 Arena i Stockholm 24- 26 januari.

Martin Bergströms nya kollektion Crystallofolia

Torsdagen 6 februari öppnar Nordiska museet utställningen Crystallofolia, som visar nio kreationer från Martin Bergströms kollektion med samma namn. Inspirerad av frusna ögonblick, väsen från den nordiska folktron och naturfenomenet frostblommor har Bergström omarbetat återvunna tyger och plagg.

VÅRA UTGÅVOR