HÄLSA & SKÖNHET24 Dec 2019

LYCKLIG JUL

Forskarna har konstaterat att vi mår bäst och är som lyckligast av meningsfulla relationer och gemenskap. Så släpp mobilen/skärmarna och se till att 2020 blir året då familjens nyårslöfte blir ett familjelöfte. Det uppmanar KRY:s psykolog Martin Forster som vi fått en pratstund med.

Foto: Kry.se

Låt 2020 vara året då du drar ett streck över alla gamla vanliga nyårslöften som handlar om att DU ska bli en bättre människa. Låt det istället bli ett år för GEMENSAMMA nyårslöften! För ska man peka ut det klaraste forskningsfyndet om lycka och hälsa, så är det att vi människor mår bra av meningsfulla relationer och gemenskap. Följ alltså KRYs formel för ett gott 2020:

1. Samla familjen!

2. Låt var och en ge förslag på saker ni kan göra tillsammans. Låt förslagen flöda utan att döma eller kritisera. Kom ihåg att livet blir tråkigt om det enbart utgörs av plikter som disk och städning. Fyll till exempel på med förslag som mer fest, mer natur eller mer tid för avkoppling!

3. Rensa listan med förslag och försök att enas om 3-5 löften om saker ni vill göra mer (eller mindre) under 2020! Kom ihåg att målet är goda relationer och gemenskap. Och kom ihåg att alla i familjen måste känna att åtminstone något löfte på listan känns viktigt och meningsfullt!

4. Boka in en uppföljning i februari – Hur har det gått med löftena? Behöver ni förändra något eller lägga på ett kol? Var inte för hårda mot er själva. Att lyckas med ett av fem löften är bra!

5. Njut av 2020!

SENASTE ARTIKLAR

VÅRA UTGÅVOR