RUNT HÖRNET07 Mar 2019

NK SALUHALL HAR ÖPPNAT

Som vi har väntat. Äntligen har Östermalms älskade saluhall vid Nordiska Kompaniet öppnat igen.

Buller och bång har präglar ljudnivån på NK den senaste tiden. Men som ordspråket lyder- den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Väntan är nu över för idag torsdag öppnar NK Saluhall med ett helt nytt koncept.

En nordisk entreprenörledd saluhall där både servering och delikatesser ryms under ett och samma tak.
Här har några av Sveriges främsta matentreprenörer tagit fram och skapat en kulinarisk mötesplats.

Vad du kan vänta dig?
En saluhall i världsklass där den traditionella upplevelsen möter baslivsmedelsutbudet och matserveringar i en enda härlig kombination.

– Vi är väldigt glada över att äntligen kunna presentera vår nya saluhall. Matentreprenörerna tillhör toppskiktet i sina respektive kategorier och besitter den kunskap och erfarenhet som kommer göra NK Saluhall till en matdestination för såväl stockholmare som tillresta matentusiaster, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Vi kan inte annat än att hålla med. Lokalen andas nytänk med internationell känsla samtidigt som den traditionella och typiska saluhallskänslan fortfarande finns kvar.

Här finns utrymme och delikatesser för alla veckans måltider. Eller varför inte slå sig ned för en after work?

För vem lockas inte av god dryck, tilltugg i form av franska ostar, delikatesser, ekologiska härligheter och glass i stora lass?

Det är givet var redaktionen kommer att spendera den lediga tiden framöver.

Kungsholmens köttiga tillhåll restaurang AG, har flyttat in i saluhallen för att erbjuda det bästa av det bästa.

Bakom köttdisken står Johan Jureskog och Klas Ljungquist från AG Kötthandel.

– I NK Saluhall kommer vi att fortsätta att sprida vårt budskap ”Ät mindre kött men bättre kött”. Vi tror att den nya saluhallen kommer att bli Stockholms nya gastronomiska knutpunkt, och vi ser det som ett utmärkt forum för att svara på frågan ”Vad är bra kött”, säger Johan Jureskog, ägare av AG Kötthandel.

Ostdisken bemannas av Vincent och Anna Lefèvre från Androuet Ost.
Johannes Cullberg från Paradiset står för baslivsmedel, frukt och grönt.
NK Bröd och NK Konfektyr kommer att drivas av Johan Sörberg, en av landets främsta bagare och konditorer.
Katarina och Håkan Milds glassföretag Lejonet & Björnen står redo för att leverara glass i stora lass till NK:s besökare.

Dr Mat har tagit plats i saluhallen med sitt hälsosamma utbud.

– Hos oss på Dr Mat är maten vår passion! Våra rätter är noga sammansatta utifrån smak, textur och känsla men den smakar inte bara gott utan den gör även kroppen gott. Vi tar fasta på mat som ger hälsa till alla. Näringsrik mat som ligger så nära råvarans ursprung som möjligt, säger Danielle Lalin, grundare och ägare Dr Mat.

De cirka tio miljoner besökare som varje år genomströmmar varuhuset kommer garanterat att fastna här i den nya saluhallen.

VÅRA UTGÅVOR