RUNT HÖRNET05 Feb 2019

NYA DOFTER

Huset hade Sveriges första rulltrappa, nu även en unik doftsalong. I den mäktiga byggnaden på Hamngatan finns något för alla. Vi har tagit del av den nya avdelningen som även kan stavas världsklass.

Av Paulina Bylén

Det har väl knappast undgått någon NK uppdateras? Steg för steg öppnar de olika kategorierna, nästan som en slags presentöppning. Du som ännu inte har upptäckt den nya doftsalongen på gatuplan bör snarast göra ett besök. För här har det hänt en hel del och numera kan NKs salong titulera sig världsklass.

Varför? Dels de varumärken man valt att ta in, dels den väldigt trevliga och enkelt översiktliga presentationen. Här har man lyckats med att sida vid sida placera några av världens finaste nishmärken och samtidigt få besökaren att känna sig bekväm. Ungefär som att befinna sig på en Guide Michelin-krog.

Alla känner sig sedda, välkomna och åtnjuter, oavsett vem du är eller hur du ser ut, oklanderlig service. Mixen är rolig, här finns både Italienska Santa Maria Novella som grundades i 1600-talets Florens och det purunga Floraiku, ett lågmält märke som bygger på japanska teceremonier.

Vi hittar också en av världens mest spektakulära ”Näsor”, nämligen Francis Kurkdjian. Hans kollektion är väl värd att grotta ned sig i. För han är ju trots allt ”underbarnet” som slog igenom redan som 26-åring med att ta fram vad som skulle visa sig bli världens mest sålda parfym: Gaultiers Le Male, även My Burberry är hans skapelse.

Missa heller inte Profumum Roma, ett italienskt familjeföretag som återskapar de tänkbara dofterna från antikens Rom. Dofterna bygger på en välkänd känsla som du vill identifiera dig med, till exempel seriös, avslappnad, glad, öppen osv. Dofterna är komplexa och något utöver det vanliga. Missa inte ett test vid ditt besök.

Doftkonsultation

Den personliga doftkonsultationen bygger på att du får testa ett antal olika grunddofter och därigenom steg för steg ringa in de kategorier som passar dig bäst. Utifrån detta tas lämplig doftgarderob fram. Pris 600 kr som dras av vid eventuellt doftinköp på plats.

Nishdofterna ligger i prisklassen 800 kr och uppåt.

Besök NKs nya doftsalong på Hamngatan 18-20, gatuplan.

VÅRA UTGÅVOR