DESIGN01 Mar 2019

NYA GRANNAR

Kashmir möter silke, brudmode och läckra mönster. Modemärkena By Malina och Soft Goat har blivit sambos och flyttat in i hjärtat på Östermalm.

Av Sara Ericsson

Klingande glas, färgstarka blombuketter bland leenden och kramar. Vi möttes av en härlig stämning när vi klev in på Humlegårdsgatan 14 för att ta del av det nya butikskonceptet.

Älskade Östermalm passade på att byta några ord med ägarna tillika grundarna Malin Andrén och Stephanie Bergström under premiäröppningen.

Varför valde ni att öppna butiken just på Östermalm?
– Vi kände att vi ville ha ett riktigt butiksläge där många av våra kunder redan rör sig. Men också för att nå ströshoppare, besökare och turister.

Vad kan man förvänta sig som kund vid ett besök hos er?
– Man kan förvänta sig personlig service och härliga material i en stor mix. Hos oss kan du shoppa en hel look vare sig det är för fest, vardag eller en weekend på landet. Vi tycker själva att det ser ut som en godisbutik för kläder med alla underbara mönster från By Malinas SS19 kollektion City of Palms samt härliga vårfärger på Soft Goats SS19 kollektion La Isla.

Vad ser ni mest fram emot?
– Vi ser mest fram emot att kunna presentera vår fulla kollektion och vårt genomtänkta koncept. När butiker köper in By Malina är det sällan hela sortimentet. Så det blir kul att förmedla det på ett inspirerande sätt med en större lokal där vi har lagt stor fokus på inredning och känsla.

Hur har ni mottagits av kunderna på Östermalm?
– I svarande stund har vi haft öppet i tre dagar men hittills har responsen varit fantastisk, vilket känns superkul.

Du hittar dem på Humlegårdsgatan 14.

Öppettider:

Mån-fre 10-19

Lör 11-18

VÅRA UTGÅVOR