RUNT HÖRNET04 Jul 2019

RULLA FÖR EN BÄTTRE MILJÖ

Östermalmsbon tillika grundaren av Making future- Sigrid Fondberg har fått nog av plast. Sedan länge har hon velat förändra världen.

När Sigrid besökte Sydafrika Oceans Akvarium I Kapstadenfick hon en smärre chock. Vilket också kom att bli startskottet för hennes rullande projekt. Vid akvariet presenterades hur mycket plast som finns i och förstör våra hav. Sigrid började fundera på hur den klassiska plastpåsen skulle kunna ersättas. Vid en mässa i Frankfurt kom hon i kontakt med ett företag som hade de produkter som passade in i hennes sätt att tänka och blev inspirerad.

Sigrid Fondberg grundaren av Making Future.

Redo med att att förändra den inbitna shoppingvanan att bära hem all mat i plastpåsar.  Här i Stockholm möttes hon av många rullvagnar av dålig kvalité med kort livslängd. Sigrids svar på platsfrågan och de skramliga vagnarna stavas i dag Making future. En kollektion med exklusiva hållbara rullvagnar för att bidra till att vi ska ändra våra shoppingvanor och sluta använda plastpåsar som förstör planeten.

Vagnarna kan dessutom hängas på cykeln och kundvagnen för att kunna ta sig fram smidigt. 

Alla vagnar har något unikt, som en sits för att kunna användas som pall, ett kylfack för att underlätta mathandlingen, trollEys för barnen eller vagnen Royal Shopper som är en av bästsäljarna.  Den är välarbetad och genomtänkt samt gjord av återvunna segel som är mycket slitstarka. Storsäljaren är en vagn gjord av korg som finns i två storlekar. 

– Jag har investerat i detta och kämpar för att få fler att förstå vikten av att vi ändrar shoppingvanorna. I Tyskland tittar folk snett på en när man köper plast. Vi måste ändra vår inställning till plastanvändningen och hitta nya alternativ, säger Sigrid. För att motarbeta det som Sigrid själv är emot- köpa, förbruka och slänga är Sigrids rullvagnar gjorda av och med bra kvalitet samt innehar tre års garanti. 

– Det är dags att göra skillnad på riktigt och rulla för en bättre miljö, avslutar Sigrid. 

Läs mer på makingfuture.se 

VÅRA UTGÅVOR