HÄLSA & SKÖNHET17 Oct 2019

SÅ HÄR HÅLLER DU STILEN

VEGANSK KANELBULLE, DRICK TE, ÅTERFUKTA MED NEROLI OCH ÖPPNA HÖSTEN MED EN JORDNÖTSSMOOTHIE. CLEANA P GUIDAR TILL SIN VÄRLD AV MEDVETNA OCH TILLÅTANDE VAL MED KNORR.

Vegansk bulle
Från och med 24 oktober finns en 100 procent vegansk kanelbulle på Arkets caféer.
– Vår traditionella kanelbulle är otroligt populär hos våra kunder. För att fler ska kunna njuta av bakverket, kändes det helt naturligt att ta fram ett 100 procent veganskt recept. Vi vill att denna ska vara världens godaste veganska kanelbulle, och vi är väldigt nöjda med resultatet.”– Martin Berg, Arkets Kökschef.
Den klassiska kanelbullen kommer att finnas kvar på menyn. Kanelbullarna säljs för 40 kr.

Drick te!
Samtidigt som du dricker te bidrar du till att förbättra livet för utsatta kvinnor i Moratuwa på Sri Lanka. Te-märket Dilmah driver Womens Development Programme (WDP) som bidrar till en rad olika projekt. Till exempel kan kvinnorna få träning i ekonomi, hälsa, sömnad, datorkunskap, matlagning och hållbar trädgårdsodling. Inte bara för att få mer kunskap utan även som en terapeutisk psykosocial aktivitet för att hjälpa dem i en utmanande vardag.

Köper en ask Dilmah Earl Grey Honung, Limited Edition-te på Tekompaniet så går 4,40 direkt till dessa projekt. De har 3 300 askar att erbjuda fram till jul. Här kan du vara med och utrusta kvinnornas kök med fler vitvaror och köksredskap.

Fotografiska har fått nytt pris

360° Eat Guide rankar Fotografiskas restaurang högst av de bedömda i Sverige med betyget tre cirklar och 77 poäng, och på tredje plats i hela Norden av de 250 restauranger som rankats. Två danska restaurangen i topp med Moment som tvåa efter ettan Amass.
Guiden
360° Eat Guide, en ny restaurangguide som med fokus på hållbarhet och gastronomi bedömer ungefär 250 restauranger i Norden. Alla betygssätts alltså ur ett gastronomiskt – samt även hållbart perspektiv. Upplägget är transparent med namngiven jury, tydliga officiella kriterier och återspel till de som betygsatts.

Ansiktsvatten Neroli- Återfukta och bidra till kvinnokollektiv i Marocko

Neroli, eller apelsinblomma, har använts i århundraden för dess lugnande och återfuktande effekt på huden. Nu lanserar Loelle Organic Beauty neroli ansiktsvatten, som balanserar huden samtidigt som det doftar underbart och stödjer kvinnokooperativ i Marocko.

Neroli ansiktsvatten är lugnande, balanserade, verkar sammandragande och neutraliserar hudens PH-värde. Ansiktsvattnet hämtas utan mellanhänder från ett ECO-certifierat kvinnokooperativ i Marocko. Tillverkningen görs för hand och bidrar till en bättre välfärd för kvinnorna. Loelles neroli ansiktsvatten är 100 procent ekologiskt och naturligt, vegan, innehåller inga kemikalier och är inte testat på djur, 149 kr för 100 ml och 89 kr för 50 ml. Säljs i onlinebutiker, hälsofackhandeln samt på loelle.se.

Dr Sannas Smoothie med jordnötssmör
Nötter är fantastiska små energipaket och funkar jättebra i smoothies
Du behöver
1 banan
3 msk hasselnötter eller mandlar (eller 1-2 msk ekologiskt jordnötssmör)
1 msk proteinpulver
0,5 dl kokosmjölk (valfritt)
2 dl vatten
1 msk kakao (valfritt)
1-2 tsk HYPERLINK “https://drsannas.se/shop/gryningsblandning-energy-mix/”Dr Sannas Gryningsblandning

Gör så här
Skala och dela bananen. Mixa alla ingredienser väl och servera.
Dekorera gärna med lite hackade och snabbrostade nötter

VÅRA UTGÅVOR