RUNT HÖRNET15 Feb 2019

SOV ÖVER PÅ REGERINGSGATAN

Alla är värda en god natts sömn. Men det är inte alltid lätt att få John Blund att hälsa på en hel natt. Ikea slår nu upp portarna för en tillfällig övernattning.

Av Sara Ericsson

Moskva, Paris och New York. Nu är det Stockholms tur. Den 11 februari öppnade Ikea ett tillfälligt sovrum i Stockholm. Med inspirerande sovrumslösningar, förvaring och en sängstudio.

Med hjälp av kunniga säng- och förvaringsexperter för att tillsammans trolla fram ett drömsovrum. Eller varför inte göra om och piffa till det du redan har? Här finns möjligheten att boka ett möte med en sömn- eller förvaringsexpert samt inredare.

– Vi provar hela tiden nya format och koncept för att se hur vi på bästa sätt kan möta våra kunder. Vi vet att sovrummet är det utrymme svenskarna rankar högst när det gäller att skapa sig en lugn och privat plats hemma och med Ikea sovrum vill vi hjälpa till att förverkliga det, säger Mattias Johansson, säljchef på Ikea Sverige.

Med den tillfälliga butiken finns utrymme för välmående och sömn. Här kommer ett program att erbjudas med föreläsningar, workshops och författarledda sagostunder.

Först ut i programmet var sömnforskaren Christian Benedict med föreläsningen ”Så sover du bättre” som visade hur en god natts sömn förbättrar minne, humör och koncentrationsförmåga. Andra programpunkter är ”Sluta stressa – börja sova” med psykologen Marie Söderberg. ”Ät rätt-sov gott” med Ulrika Hoffer. ”Godnattsagor för vuxna” med Carin Hjulström för att nämna några.

– Vi vill göra det enkelt för stockholmarna att få en bättre vardag genom att fokusera på sovrummet och god sömn. Det handlar om allt från kunskap och forskarrön till personlig komfort, avslappning och inredningstrender, säger Karima Kinana, butiksansvarig.

Sovrummet finns tillgängligt fram till och med 10 mars.

VÅRA UTGÅVOR