RUNT HÖRNET26 Feb 2019

STILIGA FOTAVTRYCK

Stilsäker design med hög kvalité – och ett bra pris. Myrqvist tillhör utan tvekan en av storfavoriterna när det kommer till randsydda kvalitetsskor för män. Vi har spanat in deras nyheter för våren 2019.

Av Nathalie Wänblad

De senaste två åren har Östermalmsfavoriten Myrqvist flyttat fram positionerna för vad som är en riktigt bra sko. Randsydda kvalitetsskor som är mycket sko för pengarna, helt enkelt. Alla skor tillverkas för hand i Portugal. Till våren får både deras pennyloafer och tasselloafer en uppdaterad och bättre passform.

– Sedan vi började tillverka loafers så har vi märkt en större efterfrågan på en något bredare passform och högre insteg. Det är kul att kunna gå våra kunder till mötes och nu erbjuda en uppdaterad läst som vi tror kan nå till ut till flera rent passformsmässigt men även estetiskt, säger Sebastian Öhrn, grundare av Myrqvist.

Smögen, deras klassiska pennyloafer, har till exempel fått en ännu bättre passform tack vare en ny läst. Den har kvar sin lättmejslade tå men har fått en bredare ballvidd och något högre insteg. Dessutom kommer den nu också finnas i färgen Navy Suede.

Även tasselloafern, Mölle, har fått en bredare läst och högre insteg fast med en rundad tå. Kulören Dark Brown Suede är också ny för säsongen. Slutligen återlanserar Myrqvist också sin Stringloafer Fårö med samma rundade läst som Mölle.

Smögen finns tillgänglig i butik och online från och med den 26 februari medan Mölle och String kommer finnas tillgängliga från den 5:e respektive 12:e mars.

Pris? 1 999 kr.

VÅRA UTGÅVOR