DESIGN06 May 2019

UTE BLIR INNE

Den varma delen av året gör sakta men säkert entré och öppnar dörren till hemmets extrarum. När solen lyser varmare blir balkongen eller uteplatsen hemmets hjärta. Här är 15 detaljerade nyheter att inspireras av till din uteplats.

Av Sara Ericsson

Ljusen har en nästintill äkta låga och finns i tre olika storlekar. Ljusen är täckta med äkta stearin och lågan rör sig naturtroget med hjälp av en magnet i nederkant. Ljusen styrs med en fjärrkontroll och går även att ställa in med timer. Luminara Blockljus, 590 kr.
För det gröna, högbädd att plantera det växande i. Hornbach, 699 kr.
Hopfällbar relaxstol med stomme. Visby loungestol, 999 kr.
Håll smulor och löv borta med en klassisk handborste och smulbricka i fransk retrodesign. Andrée Jardinm Sufraco, 350 kr.
Den bästa färgen att måla sina trädgårdsmöbler med är Perfekt fönsterfärg. Den här stolen är målad i kulören Gasoline 787. Beckers, ca 585 kr för tre liter.
Loungegrupp i mörkgrå aluminium med tygband i textilfibrer. Gruppen består utav två fåtöljer, en soffa, ett bord med bordsskiva i mörkgrå laminat samt mörkgrå dynor. Hunneslätt, 15 995 kr.
Förvaring och bänk i ett. Hillerstorp, 7100 kr.
Blomkruka i set om tre. Rusta, 499 kr.
Prydnadsstege. Ellos, 799 kr.
Härligt mönstrad kudde att placera i utemöbeln. Åhlens, 199 kr.
Ljuslykta i rotting och metall. Lagerhaus, 299 kr.
ålig utomhusmatta av polypropylen perfekt för balkongen. Ellos Home, 199 kr.
Skärmvägg i bambu, Lena Bjerre, 2499 kr.
Njut av ljus utomhus när solen gått ned. Ljusslinga med 24 ljus, solcellsdriven. Solarvet, Ikea, 199 kr.
Kolgrill med inbyggd termometer och brunlaserad bänk. Äpplarö/Klasen, Ikea, 1795 kr. Tänk på att kolla upp vad som gäller angående grillning där du bor. Vissa hyresvärdar/föreningar tillåter grillning och då främst med elgrill. Men innan grillsugen faller in, glöm inte att kolla upp vad som gäller just där du bor.
Berättelsen om Grythyttan Stålmöbler sträcker sig över tre århundraden, fyra generationer och tar oss jorden runt. Sett ur ägarnas perspektiv är det en historia om uppfinningsrikedom, envishet, hårt arbete, framgång, motgång, glädje och sorg. Grythyttan Stålmöbler håller i generationer och dess lätt gungande känsla och nordiska enkelhet. En klassiker som passar in i alla miljöer. På bilden A2 & B30 Matgrupp med sex fåtöljer samt bord 190 cm, 40390 kr.Samt stol 1 Teak/Galvat, 3050 kr. Finns hos Bra Sommarmöbler.

VÅRA UTGÅVOR